Un Lamborghini Miura P400 a făcut spectacol la Salon Privé

0
85
Lamborghini Miura P400

Un model Lamborghini Miura P400 s-a clasat pe primul loc în categoria sa în cadrul Concursului de Eleganță Salon Privé la doar o lună după restaurarea întreprinsă de divizia Polo Storico a Lamborghini.

Miura, una dintre cele mai emblematice mașini ale aniilor `60, nu mai are nevoie de nicio prezentare iar faptul că mașina este încă foarte iubită a fost dovedit din nou pe domeniul Palatului Blenheim din Marea Britanie, unde o astfel de mașină a primit premiul cel mare în categoria „Evoluția super mașinilor-vedetă”.

Lamborghini Miura P400

Evenimentul s-a petrecut sub umbrela celebrului concurs de eleganță Salon Privé care are loc an de an. În 2017, au participat peste 60 de modele clasice cu renume împărțite în șapte categorii. Modelul Lamborghini Miura P400, vopsit într-un alb imaculat care face un contrast perfect cu pielea neagră din interior, are însă și un proprietar faimos.

Lamborghini Miura P400Este vorba chiar de Gian Paulo Dallara, directorul tehnic al Lamborghini în perioada în care Miura era în faza de proiect. De atunci, Dallara și-a croit propriul său drum în lumea auto deschizându-și propria companie.

Astăzi, Dallara produce monoposturi și modele sport care concurează în multiple campionate din lume însă Miura i-a rămas mereu aproape lui Dallara. Acesta a achiziționat mașina din orașul său natal Parma, deoarece știa că este echipată cu un șasiu ultra-ușor.

,,Am o legătură emoțională puternică cu această mașină, deoarece reprezintă un moment special din viața mea.” – Gian Paulo Dallara

Mecanicii și artizanii din Sant’Agata Bolognese au muncit 14 luni, adunând 3.000 de ore de lucru, pentru a o aduce la stadiul la care a fost prezentată la Blenheim.

Lamborghini Miura P400_interior

Aceasta este a șasea Miura restaurată ca la carte de Polo Storico, o nouă ramură din structura constructorului italian – munca lor fiind răsplătită chiar din prima, căci Salon Privé a fost primul concurs de eleganță la care Miura lui Dallara a participat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.