Vizitează Italia: Alberobello, Apulia (Puglia)

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Alberobello, un orășel mic din sudul extrem al Italiei, la circa 60 kilometri de Bari,  este gazda unei „populații” arhitectonice aproape unică în întreaga țară: căsuțele Trullo care par scoase din cărțile cu povești pentru cei mici

Harta Alberobello

 Trullo, la singular, sau Trulli, la plural, sunt căsuțele care umplu orășelul Alborello din regiunea Apulia, oferindu-i un aspect unic. Sunt peste 1.000 de astfel de clădiri care, cu puțină imaginație, ar putea fi considerate locuințe pentru pitici!

Cu aspectul lor străvechi – deși niciuna nu este mai veche de secolul al XVIII-lea – ele te transportă într-o lume aparte, găzduită doar de Alberobello.

Nu doar oamenii locuiesc în trulli, căci chiar și biserica din oraș, cu hramul Sfântului Anton, este tot de forma unui trullo. Unul dintre cele mai bune restaurante din Alberobello, „Il Poeta Contadino”, este găzduit tot într-o astfel de reședință. Bucătăria este specializată pe „cucina pugliese”, adică cea tradițională regiunii Apulia. În plus, selecția de vinuri oferită este la înălțime.

Îți place să călătorești? Citește și TRAVELING MAG!

alberobello

Localnicii știu că aceste căsuțe sunt cele care oferă caracterul special orașului lor, într-atât încât zona centrală, unde sunt cele mai multe, este cunoscută ca „zona monumentale”. Construcții în același stil mai găsiți și în zona Valle d’Itria din apropiere.

Citește și: Festivaluri care-ți fac vacanța în Italia și mai frumoasă

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img