Vizitează Italia: Hotelurile din Positano, Campania (Coasta Amalfi)

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Dacă ajungi pe coasta Amalfi este obligatoriu să mergi în Positano, un orășel cu case terasate din regiunea Campania care te va lăsa cu gura căscată. În special cele două hoteluri pe care ți le recomandăm cu plăcere. 

Harta Positano

Positano este o comună din provincia Salerno, regiunea Campania, Italia, cu o populație de 3.858 de locuitori și o suprafață de 8.65 km².

 În 1953, John Steinbeck descria Hotelul Le Sirenuse drept „un loc de vis… nu tocmai real” – alură pe care și-o păstrează și în zilele noastre. Aflat deasupra unor case terasate, hotelul este acoperit de iederă printre care se întrevede culoarea roșiatică cu care au fost vopsiți pereții exteriori – în stilul orașului Pompeii.

Podeaua este acoperită cu gresie vopsită manual iar antichități sunt presărate pe holurile hotelului.

Hotel Le Sirenuse
Hotel Le Sirenuse – Prețul unei camere pornește de la aproximativ 1000 Euro.

Ținut în viață de o familie – care își avea reședința aici în trecut – Le Sirenuse păstrează un aer ciudat de primitor, ajutat poate și de prezența unei piscine, un spa cochet și o mică sală de sport. Numită în cinstea sirenelor din Odiseea lui Homer, clădirea oferă o vedere fix către insulele despre care spunea poetul că ar fi locul unde zăbovesc aceste creaturi mistice.

Îți place să călătorești? Citește și TRAVELING MAG!

La est de oraș, aproape de o capelă veche de peste 400 de ani, se află Hotelul San Pietro, rivalul lui La Sirenuse, care a fost construit chiar în versant. Fiind unul dintre cele mai extravagante și dramatice hoteluri ale lumii, pentru a ajunge la recepția lui San Pietro, trebuie să cobori cu un lift al cărui tunel a fost și el croit prin stâncă. Camerele pentru oaspeți sunt terasate, în timp ce piscina se află într-o mică „lagună”.

Hotel San Pietro
Hotel San Pietro: Prețul unei camere depășește 700 Euro

Oricine se poate bucura, însă, de priveliștea restaurantului aflat la 90 de metri deasupra Mării Tireniene. După apus, linia coastei oferă o priveliște de vis greu de exprimat în cuvinte – cel puțin, noi n-am reușit!

Pentru a evita orice fel de neplăceri, legate de mai ales de costuri, verifică disponibilitatea camerelor pe Booking.

Dacă ai vizitat deja Positano lasă-ne într-un comentariu impresiile și recomandările tale. Comunitatea pizzasipaste.ro va aprecia cu siguranță acest lucru! Grazie! 

Descoperă și: Festivaluri care-ți fac vacanța în Italia și mai frumoasă

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img