Vizitează Italia: Pompeii, Campania

Berti Panaiot
Berti Panaiot
Primul cuvânt legat de Italia, pe care l-am auzit când eram foarte, foarte mic, a fost Ferrari. Acum pe lista de preferințe s-au adăugat pizza, paste și nu, numai. Atunci când vreau o vacanță perfectă, îmi fac bagajul și plec spre Italia.

Cu siguranță că ai citit povestea orașului înghițit de cenușuă, poate că ai văzut și concertul celor de la Pink Floyd din ’72, însă nimic nu te poate pregăti pentru întâlnirea față-n-față cu acest loc: Pompeii.

Pompeii era, pe vremea lui Cezar, un înfloritor port de la poalele Vezuviului. Toate s-au schimbat însă în anul 79 d.Hr. când o erupție devastatoare a vulcanului a îngropat întreg orașul sub 6 metri de cenușă vulcanică. Totul s-a întâmplat c-o așa repeziciune că nimeni din Pompeii nu a fost cruțat iar orașul a rămas ca o nălucă a istoriei.

Harta Pompeii

Năluca a revenit în realitate abia în secolul al XVI-lea când a fost redescoperit, însă escavările masive menite să scoată orașul de sub cenușa ucigașă au început peste încă 200 de ani. Astfel s-a descoperit un oraș roman rămas intact, cu tot cu oamenii „înghețați” în poziția în care i-a surprins erupția. Două treimi din oraș este, însă, tot sub cenușă dar ce a fost scos la lumină arată frânturi din viața opulentă pe care o duceau locuitorii acelor vremuri.

Atât de impresionant este această adevărată fereastră către trecut, menținută aproape intactă de cenușă asemenea unei insecte prinse-n chihlimbar, că peste 1 milion de oameni vizitează orașul Pompeii anual.

PompeiiChiar și așa, nu te vei călca în picioare cu râuri de curioși dacă știi pe unde să mergi, îsnă este totuși mai indicat să vizitezi fostul port în extrasezon – pentru că este și mai răcoare.

Dacă ai vizitat deja Pompeii lasă-ne într-un comentariu impresiile și recomandările tale. Comunitatea pizzasipaste.ro va aprecia cu siguranță acest lucru! Grazie! 

Citește și: Locuri “savuroase” din Emilia-Romagna

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img