Vizitează Italia: Pompeii, Campania

0
473
Orasul Pompeii

Cu siguranță că ai citit povestea orașului înghițit de cenușuă, poate că ai văzut și concertul celor de la Pink Floyd din ’72, însă nimic nu te poate pregăti pentru întâlnirea față-n-față cu acest loc: Pompeii.

Pompeii era, pe vremea lui Cezar, un înfloritor port de la poalele Vezuviului. Toate s-au schimbat însă în anul 79 d.Hr. când o erupție devastatoare a vulcanului a îngropat întreg orașul sub 6 metri de cenușă vulcanică. Totul s-a întâmplat c-o așa repeziciune că nimeni din Pompeii nu a fost cruțat iar orașul a rămas ca o nălucă a istoriei.

Harta Pompeii

Năluca a revenit în realitate abia în secolul al XVI-lea când a fost redescoperit, însă escavările masive menite să scoată orașul de sub cenușa ucigașă au început peste încă 200 de ani. Astfel s-a descoperit un oraș roman rămas intact, cu tot cu oamenii „înghețați” în poziția în care i-a surprins erupția. Două treimi din oraș este, însă, tot sub cenușă dar ce a fost scos la lumină arată frânturi din viața opulentă pe care o duceau locuitorii acelor vremuri.

Atât de impresionant este această adevărată fereastră către trecut, menținută aproape intactă de cenușă asemenea unei insecte prinse-n chihlimbar, că peste 1 milion de oameni vizitează orașul Pompeii anual.

PompeiiChiar și așa, nu te vei călca în picioare cu râuri de curioși dacă știi pe unde să mergi, îsnă este totuși mai indicat să vizitezi fostul port în extrasezon – pentru că este și mai răcoare.

Dacă ai vizitat deja Pompeii lasă-ne într-un comentariu impresiile și recomandările tale. Comunitatea pizzasipaste.ro va aprecia cu siguranță acest lucru! Grazie! 

Citește și: Locuri “savuroase” din Emilia-Romagna

Urmărește pizzasipaste.ro pe FacebookInstagram și YouTube

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.