Zaleti (prăjiturele mălai, semințe de pin și stafide)

0
114
Zaleti
Preparare
40 minute
Gătire
25 minute
Dificultate
   
Nr. porții
4 x
Fel
Desert
Regiune
Veneto

Ingrediente (pentru 5 porții):
~340 g de mălai
1 kg de zahăr
~230 g de făină
~140 g de unt
85 g de stafide
~ 70g de semințe de pin
praf de copt
2 ouă
1 ceașcă de lapte, proaspăt
vanilie
pulpă de lămâie, rasă

 Mod de preparare

Originare din regiunea Veneto, Zaneti sunt niște prăjiturele trdiționale ce se consumă adesea alături de o sticlă de vin spumant – cum ar fi Prosecco della Valdobbiadene – care le subliniază aroma puternică.

Se combină făina cu drojdia și untul cu zahărul. Se adaugă apoi stafidele, după ce au fost ținute în apă caldă. Urmează apoi unele după altele semințele de pin, laptele, pulpa de lămâie rasă și vanilia.

Cu mâinile, fă din mixtură mici prăjiturele ovale cu o lungime de aproximativ 8 cm. Pune-le apoi pe o foaie de copt unsă cu un strat subțire de unt. Această tavă trebuie apoi băgată în cuptorul încins unde stă 20-25 de minute, în funcție de dimensiunile prăjituricilor.

Un fapt mai puțin cunoscut ține de originea numelui acestui desert. „Zaleti” se traduce ca „mici chestiuțe galbene” în dialectul regiunii Veneto.

via: Academia Barilla

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.